Zala megyében 6 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

facebook megosztás

Zala megyében 6 százalékkal mérséklődött februárban az álláskeresők száma a tavalyi év azonos időszakához képest - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya csütörtökön az MTI-t.  

Az év második hónapjában 7781 álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában, 500-zal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a megyében január óta 500-zal emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma.  

A regisztráltak 7 százaléka pályakezdő álláskereső. Az év első két hónapjában 100 pályakezdő került újonnan a regisztrációba, 20-szal kevesebb, mint egy évvel korábban.  

A megyei adatok azt mutatják, hogy a korábbi évek februárjában néhány százzal emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma - közölte a foglalkoztatási főosztály. Hozzátették, hogy idén 200-zal csökkent a közfoglalkoztatottak száma, ami részben befolyásolta az álláskeresők számának alakulását, illetve az is, hogy még nem kezdődött el a szezonális foglalkoztatás, és így kevesebben kerültek ki a nyilvántartásból.

 Az év második hónapjában 1160 álláskereső regisztrációja szűnt meg, és 1700-an kerültek nyilvántartásba.   

Február végén a megyében a gazdaságilag aktív népesség 6,1 százaléka volt regisztrált álláskereső. A mutató értéke a januárinál 0,4 százalékponttal volt magasabb, az egy évvel korábbinál pedig ugyanennyivel volt alacsonyabb.   

A tél utolsó hónapjában több mint 2 ezer, ebből 900 nem támogatott új álláshely volt Zalában.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.