Zenés dicsőítés a Piarista-iskolában

facebook megosztás

Zenével dicsőítették az Istent a Piarista-iskolában. A megyeszékhelyi Rád Találtam-csoport harmadik alkalommal tartott lelki napot az intézmény gimnazistáinak. A programok közt csoportfoglalkozások, tanúságtételek – és természetesen zenés imádság is szerepelt.


Gitárral és dobbal dicsőíti Istent a Rád Találtam-csoport (fotó: Gergely Szilárd)

Zenével evangelizál a Rád Találtam Dicsőítő Csoport. A pörgős, fülbemászó dalok éneklésébe a piarista diákok azonnal bekapcsolódtak. – Szeretek énekelni, és nagyrészt ismerem is ezeket a dalokat. Jól érezzük magunkat, tapsikolunk, szóval vidám a hangulat, nekem nagyon tetszik – árulta el Németh Eszter.

A fiatalok nem csak a dalszövegeken keresztül jutottak értékes gondolatokhoz: az Isten és az ember kapcsolatát bemutató pantomimjáték, valamint a tanúságtételek is tanulságosnak bizonyultak. – A második tanúságtételnél egy cigány származású férfi mesélte el a történetét. Igazán elgondolkodtató volt, hogy a származása miatt hogyan közösítenek ki valakit, és milyen bántások érik – fogalmazott Bacsi Anna.

A Rád Találtam-csoport célja a lelki nappal az volt, hogy tartalmasabbá tegye a nagyböjtöt, és fogódzkodót nyújtson a húsvétra történő lelki felkészüléshez. – Egy-egy ilyen rendezvény nemcsak nekik, hanem nekünk is nagyon sokat ad. Főleg a nap végén, az imádságos résznél, amikor igazán látszik a fiatalok arcán, hogy valami történt bennük. Hogy aztán merre megy tovább az életük, azt mi már nem tudjuk sem befolyásolni, sem nyomon követni, de talán nem is ez a feladatunk. Mi csak a magokat hintjük – hangsúlyozta a program főszervezője, Sziráki Péter.

A zalaegerszegi dicsőítő csoport 2009 óta tart lelki napokat az ország különböző, elsősorban egyházi iskoláiban. Nagykanizsán harmadik alkalommal jártak a tagok.

Lelki nap a Piarista-gimnáziumban

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.