A művészetet népszerűsítették a nagykanizsai zeneiskolában

„ A vonóshangszereknek a formája az szinte hasonló…”
 

A hegedűvel, a nagybőgővel és más hangszerekkel is megismerkedhettek az iskolások ma délelőtt a zeneiskolában. A fiatalokat lenyűgözték a zenészek és a hangszerek is.  – Nekem az volt a legjobb, amikor megtanultam egy hangszernek a nevét, mert én még azt nem tudtam. – Melyik volt az? – A szaxofon. – mondta Vajda Csongor.


A fúvós hangszereket is megismerhették a fiatalok (fotó: Bakonyi Erzsébet)

A hangszereket természetesen meg is szólalták a zenészek, két táncos fiatal vezetésével pedig táncra is perdültek a Hangoló elnevezésű program résztvevői. A több évre visszatekintő bemutató célja, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését a művészet iránt. – Szeretnénk ráhangolni a város diákjait arra, hogy megismerjék a művészeti iskola, mint például a zeneiskola oktatását, a hangszereket. Bemutatjuk a művészeti ágakat, hiszen zeneművészet, néptánc és képzőművészet szakok működnek az intézményben. Mindez azért van, mert április 23-án és 24-én, tehát jövő hétfőn és kedden délután kettő és öt óra között ide az intézménybe várjuk az új növendékeket – fogalmazott Baráth Adrien a FFZAMI intézményvezető-helyettese.

A program a következő napokban is folytatódik. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanárai több kanizsai iskolába is ellátogatnak majd, hogy népszerűsítsék intézményüket.