Állon vágta az ápolót a kanizsai kórház sürgősségi osztályán

facebook megosztás

Rosszulléte miatt becsülettel ellátták, cserébe állon vágta az ápolót: röviden így lehetne összefoglalni D. tettét, amiért bíróság előtt fog felelni. Ha bűnösnek találják, akár 5 évnyi szabadságvesztés-büntetést is kiszabhat majd rá a bíróság. Az idén januárban Nagykanizsán történt, felháborító bűneset részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.

A D. monogramot viselő férfi gyanúsítottat 2018. január 13-án, 20 óra körüli időben mentő szállította be a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára, rosszulléte miatt. Őt az osztályon ellátták, majd kiküldték a folyosóra azzal, hogy várja meg a betegellátásról készült dokumentumok kiadását. Mivel D. továbbra is rosszul érezte magát, hangoskodni kezdett, majd többször benyitott a vizsgálóba azzal, hogy nem tud tovább várni, kéri a papírjait. Egy idő után a későbbi sértett, a sürgősségi osztály egyik ápolója bezárta a vizsgáló helyiség ajtaját. Ezután D. a folyosón kezdett el kiabálni, hangosan szitkozódni, követelte, hogy mondják meg neki az ügyeletet ellátó orvos nevét, mivel fel akarja jelenteni.

Mikor a sértett úgy hallotta, hogy D. az ő egyik kolléganőjével hangoskodik, kiment a folyosóra, és megpróbálta megnyugtatni. D. továbbra is azt követelte, hogy az ápoló írja le az éppen beteget ellátó orvos nevét, mert fel akarja jelenteni. Az ápoló ekkor D. hozzátartozói felé fordult, D. azonban felemelte az öklét és állon ütötte az ápolót. Mivel a sértett szája vérezni kezdett és a nyelvét is elharapta, ezért visszament a vizsgálóba. A vádlott erőszakos magatartásának csak a helyszínre kihívott rendőrök vetettek végett.

A bántalmazott ápoló a törvény értelmében közfeladatot ellátó személy, aki a bántalmazás következtében az ajak és a szájüreg nyílt sebzését és a koponyája zúzódását is elszenvedte, melynek tényleges gyógytartama 7 napra tehető. Hiába az orvosi szempontból könnyű sérülés, mivel D. kórházi ápolóra támadt, ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség, melynek büntetési tétele „alapesetben” is 1 évtől 5 évig terjed.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.