Cseresnyés elképzeléseit támogatja Orbán

facebook megosztás

Több, Nagykanizsa számára fontos kérdésről is egyeztetett Orbán Viktorral Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester, amikor a kormányfő a városba látogatott. A miniszterelnök, meghallgatva Cseresnyés Péter felvetését bejelentette: a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintját azok is megkapják, akik közös gázórás társasházban élnek.


Orbán Viktor Cseresnyés Péterrel a városháza előtt. A miniszterelnök támogatja a kanizsai fejlesztéseket (Fotó: Gergely Szilárd)

– Kiderült a számomra, hogy itt, Nagykanizsán nagyon sok olyan társasház van, amely egyetlen gázórára van rákötve, ezért a téli rezsicsökkentés nem ér el tizenkétezer forint értékben jó néhány nagykanizsai családot – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kanizsa TV-nek adott exkluzív interjúban. – Ez nem igazságos és nem helyes. Abban maradtunk polgármester úrral és Cseresnyés Péterrel, hogy összegyűjtik, melyek azok a társasházak és családok, amelyek az általános rezsicsökkentésből nem kapnák meg azt, ami megilleti őket, majd az önkormányzat közreműködésével, a képviselő úr segítségével, ezt a pénzt el fogjuk juttatni ezekhez a nagykanizsai családokhoz. Tehát ez egy igazságos, korrekt és fair elszámolás lesz.

A kormányfő beszélt arról is, a Cseresnyés Péter által kidolgozott Mura-programot „falusi legényként” különösképpen támogatja, sőt, a választások után azt tervezi, elindítja a Modern falu programot, amelynek célja, hogy a kisebb települések is olyan életminőséget nyújtsanak lakóiknak, mint a városok. A miniszterelnök hangsúlyozta: a Mura-program illeszkedik ennek egy regionális metszetébe.

A városházi megbeszélésen számba vették a már előkészített beruházásokat, a sportfejlesztésektől az életminőség javítását szolgáló projekteken át – a kórházi megújulásra, eszközbeszerzésre például több mint 6 milliárd forint támogatás érkezett –  a gazdaság élénkítését célzó programokig. Majd Orbán Viktor hosszú távú tervekről beszélt. 

– Önök sajátos helyen vannak, egy olyan sarkában a megyének, amit ha nem kötünk össze az M7-esen túl más irányokkal is, akkor ki fognak maradni a fejlődési zónákból. Ezért fontos, hogy egy négysávos úttal összekapcsoljuk az önök városát Zalaegerszeggel, hiszen egy agglomeráció; erről már régóta tárgyalok Cseresnyés Péterrel. S ha Zalaegerszeg össze lesz kötve Szombathellyel, akkor az azt jelenti, hogy ezen a sávon egy ipari zónához kapcsolódhat Nagykanizsa. Nagyon régi terv az is, hogy az M9-est elhozzuk ide, aminek a hídját még az első kormányom idején megépítettük Szekszárdnál. Az a szándékunk, hogy az M9-est, ami az Alföldről jön, Nagykanizsánál kapcsoljuk rá az M7-esre. Ez a terv is az asztalon van, meg fogjuk valósítani. A következő évek nagy feladatai közlekedésszervezéssel kapcsolatosak, s ezeknek Nagykanizsa haszonélvezője lesz.

Péter Árpád

 

Kiragadott mondatok

– „Most eldől Magyarország jövője, de nem négy évre, hanem sok évtizedre.”

– „Látnunk kell, hogy az ellenzéki pártokban nincsen meg se a bátorság, se az akarat, se a kurázsi, hogy megvédjék az országot. Sőt, rá vannak kötve egy olyan nemzetközi hálózatra, az egyszerűség kedvéért nevezzük Soros-birodalomnak, ami kifejezetten azon dolgozik nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában, hogy a tagállamok bevándorlóországgá váljanak.”

– „Az unió javaslata szerint koponyánként kilencmillió forintot kellene fizetnünk az ide telepített bevándorlóknak. Az több, mint amit egy magyar ember keres. Ha minden bevándorlónak fizetnünk kell kilencmillió forintot, hogy fönntartsa magát, és lakást, elhelyezést is kell biztosítanunk, akkor mi marad nekünk, hogyan fogunk mi, magyarok megélni ebben az országban?!”

– „A mi kultúránk, a keresztény és magyar kultúra kitüntetett helyet ad a nőknek:a magyar egy olyan közösség, amely tiszteli a nőket. Ez a választóvonal a mi civilizációnk és más civilizáció között. Az Európába most érkezők viszont nem ezen az alapon állnak. Van tanításuk arról, hogyan kell gondolkodni a nőkről s a nők társadalmi helyzetéről, és nem fogadják el a férfiakkal egyenrangú szereplőknek őket. Sőt, Nyugat-Európában a nőkkel szembeni nyílt erőszak lassacskán megszokott jelenséggé válik, és a vele szembeni védekezés csak részlegesen sikeres. Azt, hogy asszonyainkra és lányainkra vadásszanak, mint ahogyan az elő szokott fordulni nyugat-európai országokban, senki sem akarhatja.”

– „Most nemcsak parlamentet és nemcsak miniszterelnököt, hanem jövőt is választunk magunknak.”

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.