Elítélték a keszthelyi útonállókat

facebook megosztás

Ítélet született azon három vádlottal szemben, akik több mint 3 millió forintot zsákmányoltak, amikor fényes nappal kiraboltak egy dohányboltost, aki éppen a bevételt vitte a bankba. A bűnügyről korábban hírportálunk többször is beszámolt, a középkori útonállók módjára raboló férfiak ítéletéről a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjét, dr. Bartalné dr. Mentes Juditot kérdeztük.

– A vádlottak 2017 márciusát megelőzően kifigyelték, hogy egy keszthelyi dohányboltból a tulajdonosnő hétfőnként úgy viszi el a bankba a hétvégi bevételt, hogy egy válltáskába rakja, majd autóval nem messze a bankfióktól leparkol, s gyalog indul el a pénzintézetig – részletezte a sajtószóvivő asszony. – A vádlottak úgy ítélték meg, hogy a parkoló közelében csekély erőszak alkalmazásával megszerezhető a sértettől a pénz, így 2017. március 20-án követték a nő kocsiját,amikor elindult a dohányboltból. A II. és a III. rendű vádlottak az autóban maradtak, az I. rendű vádlott pedig egy fekete motoros sisakot húzott a fejére, s gyalog a sértett után ment. A nőt fellökte, megütötte, elvette a táskát, majd a zsákmánnyal együtt beugrott a járó motorral várakozó autóba a társai mellé és elhajtottak. A táskát később Keszthely külterületén eldobták, a pénzen - 3.388.000 Ft-on - elosztoztak.  A rabolt összegből 1.520.000 Ft-ot a rendőrök megtaláltak az I. rendű vádlott keszthelyi otthonának kertjében elásva, a II. rendű vádlott 1.370.000 Ft-ot, a III. rendű pedig 360.000 Ft-ot rejtett el a lakásán.

Az ügyben a Keszthelyi Járásbíróság 2018. április 17-én hozott ítéletet. Az I. rendű vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, s 4 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A II. rendű és a III. rendű vádlottakat bűnsegédként elkövetett rablás bűntette miatt ítélte el. A II. rendű vádlott 2 év 9 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kapott, 3 évre eltiltva a közügyek gyakorlásától.  A cselekményben sofőrként részt vevő III. vádlott 2 év börtönt kapott, 4 évre felfüggesztve.Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a III. rendű vádlott 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, az I. és a II. rendű vádlottak fellebbeztek – hangsúlyozta dr. Bartalné dr. Mentes Judit.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.