Engesztelőnapi zarándoklat Homokkomáromba

Több mint hatvan résztvevővel indult el a Szent Ferenc Zarándokközösség Kiskanizsáról Homokkomáromba, ahol minden hónap 13. napján engesztelőnapot tartanak. A zarándokok lelki vezetője ezúttal Székely János szombathelyi megyéspüspök volt.

Zarándokok gyülekeznek az egyik kiskanizsai fagylaltozó előtt. Ahogy minden hónap 13. napján, most is Homokkomáromba készülődnek. A hívek lelki vezetője ezúttal Székely János szombathelyi főpásztor volt, aki elmondta: a 13. napi engesztelés eredete 1917-ig, a fátimai jelenésekig vezethető vissza, amikor a Szűzanya három titkot osztott meg három pásztorgyermekkel. – Ez egy kiáltás odafentről, ha lehet így mondani, ami próbálja Európát arra hívni, hogy a régi keresztény gyökereihez maradjon hűséges. Döbbenetes, hogy nem sokkal a Szovjetunió megszületése, a kommunista forradalom előtt egy ilyen üzenet elhangzik – fogalmazott Székely János.


A zarándokokat Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is meglátogatta (Fotó: Gergely Szilárd)

A Szent Ferenc Zarándokközösség minden zarándoklatot felajánl valamilyen jó ügyért. – A mai nap zarándoklunk 56. alkalommal Homokkomáromba. Ezt az alkalmat a magyar cursillos mozgalomért ajánljuk fel, illetve a 14. Kaposvári Férfi Cursillo és a 15. Kaposvári Női Cursillo jelöltjeiért, munkatársaiért és atyáiért – mondta el Horváth György, a Szent Ferenc Zarándokközösség vezetője.


A Szent Ferenc Zarándokközösség 56. alkalommal kelt útra (Fotó: Gergely Szilárd)

A közösséghez útközben is folyamatosan csatlakoztak hívők. Útjukat hangos ima- és énekszó kísérte a homokkomáromi Kisboldogasszony templomig. A kegyhelyen egyébként napra pontosan harminc évvel ezelőtt kezdődtek el az engesztelőnapi zarándoklatok.