Gázolás – Súlyos koponya sérülést szenvedtek az áldozatok, a kisfiú állapota életveszélyes

A baleset a Balaton utca egyik zebráján történt, a gázolásban egy édesanya és négyéves gyermeke szenvedett súlyos koponyasérülést. A kisfiú állapota életveszélyes.


Fotó: Gergely Szilárd

Ezen a zebrán ütötték el az édesanyát és négyéves gyermekét, amikor átkeltek az úttesten. Úgy tudjuk, hogy a szörnyű baleset a családfő szeme láttára történt, ő ugyanis pár másodperccel előbb ért át az úton, mint felesége és gyermeke. A baleset következtében az anya és a kisfiú súlyos koponyasérülést szenvedett.

– Este fél kilenc után érkezett hozzánk a két sérült, négyéves kisgyermek és édesanyja. A mentősök elmondása szerint a zebrán gázolták el őket. A kisgyermeket súlyos koponyasérülése miatt a pécsi idegsebészeti klinikára irányítottuk, az édesanyát osztályunkon kezeljünk szintén súlyos fejsérüléssel – mondta dr. Szekér Zoltán a Kanizsai Dorottya Kórház Traumatológiai Osztályának, osztályvezető főorvosa.

A negyvenes éveiben járó édesanyát egy hétig biztosan benntartják a nagykanizsai kórházban, felépülése azonban hónapokig is eltarthat. Információink szerint a négyéves kisgyermek életveszélyes állapotban fekszik a pécsi klinikán. A balesetet súlyosbítja, hogy az autó sofőrje megállás nélkül továbbhajtott, a rendőrök azonban órákon belül elkapták a gázolót.


Fotó: police.hu

– A jármű vezetője a baleset helyszínét megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta. A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonnal megkezdték az elkövető és a jármű felkutatását, és néhány órán belül sikerült is azonosítaniuk a 48 éves zalakomári nőt, valamint a sérült Mercedes gépkocsit is megtalálták – fogalmazott Sznopek Veronika a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetet okozó 48 éves nő tettéért akár öt év börtönbüntetést is kaphat.