Három megye bíráinak regionális kollégiumát tartották meg a Zalaegerszegi Törvényszéken

facebook megosztás

Ülést tartott a 2018. január 1-jétől újonnan megalakult Közép-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2018. április 13-án, pénteken, a Zalaegerszegi Törvényszéken. A rangos eseményről dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A vendégeket dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke köszöntötte. Megnyitójában az elnök az 1916. április 13-án elhunyt politikus, ügyvéd, író, publicista és országgyűlési képviselő Eötvös Károlyra emlékezett, aki mindhárom megyéhez köthető, tekintélyes és elismert jogász volt.

A pénteki nap délelőttjének folyamán Fejér, Veszprém és Zala megyék közigazgatási és munkaügyi ügyszakos bírái előtt az új polgári, és közigazgatási perrendtartások tapasztalatait összegző szakmai előadások hangzottak el, illetőleg a költségkedvezmények új szabályait, valamint az Európai Unió Bíróságának 2017. III. és 2018. I. negyedéves munkaügyi és közigazgatási tárgyú határozatait ismertették az előadók. A napot közigazgatási workshop, illetve a munkaügyi részkollégiumban a speciális és aktuális jogalkalmazási kérdések megvitatása zárta.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.