Holnap délelőtt elhagyja Nagykanizsát a Spartan Race

Az utolsó helyreállítási feladatokkal ma végeznek a pályaépítők. A szombati futam Európa idei legnagyobb akadályfutó versenye volt, csaknem 15 ezer ember érkezett a Csónakázó-tóhoz. A sportolóknak 8 kilométert és 20 akadályt kellett leküzdenie a kanizsai futamon. A helyreállítási munkának 90 százalékával már végeztek a Spartan pályaépítői. – Majdnem minden eltűnt, még néhány helyreállítási munka van hátra. A bejárások már megtörténtek. Nyilván szükséges az, hogy mindent, amit a házigazdák kértek tőlünk, tehát a kanizsai önkormányzat, a KonTuRplusz Egyesület és a Via Kanizsa, azt természetesen rendbe tesszük magunk után. Ezt követően lesz még egy bejárás a jövő héten, ahol leellenőrizzük majd, hogy minden megvalósult-e a kéréseknek megfelelően - fogalmazott Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.


A helyreállítási munkálatok 90 százalékával már végeztek a Spartan pályaépítői

A rendszeres Spartan résztvevők is pozitív véleménnyel voltak a szombati futamról. A verseny helyi szervezői szerint Nagykanizsa bebizonyította, hogy képes több ezer embert vonzó rendezvény otthona lenni. – Köszönetet tudok csak kinyilvánítani mind az önkormányzat, mind a Zalaerdő Zrt részére, hogy befogadta ezt a rendezvényt. Köszönöm Cseresnyés Péter államtitkár úrnak is, hogy részvételével is támogatta az eseményt. Nagyon fontos, hogy bebizonyítottuk: alkalmas a Csónakázó-tó, illetve Nagykanizsa arra, hogy egy ekkora és ilyen jellegű eseményt be tud fogadni - tette hozzá Horváth István a KonTuRplusz Egyesület elnöke, aki a rendőrség segítségét is megköszönte.

A Spartan Race következő magyarországi futamát Várgesztesen rendezik majd. A nagykanizsai szervezők szeretnék elérni, hogy pár éven belül a Spartan Race visszatérjen a Csónakázó-tóhoz.