Ingyenes melanóma szűrés a Kanizsai Dorottya Kórházban

facebook megosztás

A szakemberek azt szeretnék, ha minél többen élnének a vizsgálat lehetőségével május másodika és június elseje között. A vizsgálat fájdalommentes és alig pár percig tart, regisztrálni viszont előre kell, ezt a központi kartonozóban lehet megtenni.

Tavaly több mint 400 embert vizsgáltak meg, hét esetben pedig életet mentettek. A legveszélyeztetettebb a 40-50 év közöttiek korosztálya, a világos bőrű, kék szemű és vörös hajú emberek.

Büszkék vagyunk arra, hogy Zala megyében mi vagyunk az egyetlen olyan kórház, amelyik csatlakozott az Euro Melanoma Naphoz. Ennek az a lényege, hogy a kartonozóban előre maghatározott beosztási lehetőségekre bármely, a nagykanizsai kórház ellátási területéhez tartozó embertársunk jelentkezhet egy szűrési protokollnak megfelelő tevékenység elvégzésére. Ez egy fájdalmatlan szűrési lehetőség, a bőrgyógyászaink végzik, egy úgynevezett dermatoszkóp eszközzel és véleményt alkotnak a testen lévő anyajegyek állapotáról. Abban az esetben, ha ők úgy gondolják, hogy a vizsgált anyajegy valamikor daganattá alakulhat, illetve már jelenleg mutat olyan jeleket, ami esetleges rosszindulatúságot vet fel, akkor a nagykanizsai kórházban lehetőség van plasztikai sebész által a műtéti eltávolításra. Így a szűrésből kiemelt emberek gyakorlatilag gyógyíthatókká válnak – fogalmazott Dr. Brünner Szilveszter a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.