Jól átverték – vizet vett gázolaj áron

facebook megosztás

Ne vásároljunk utcai árusoktól! Valószínűleg egy életre megtanulta ezt a szabályt az a gétyei férfi, aki 115 ezer forintért vett fél köbméter vizet, abban a hiszemben, hogy gázolajat vásárol. Az egyik elkövetőt elfogták, és most emeltek vádat ellene: a tanulságos büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunk olvasóinak.

A most megvádolt férfi, K. 2017. július 21-én, 12:31 perc körüli időben ment be egy pacsai lakóházba, és az ott tartózkodó sértettnek gázolajat kínált eladásra. A terhelttel volt máig ismeretlen bűntársa is. A gázolajat 200.-Ft / liter áron kínálták eladásra, ami a sértett számára jó üzletnek tűnt, hiszen 2017. július 21-én a gázolaj ára 345.-Ft/liter volt. A sértett közölte is a terhelttel és társával, hogy az összesen 500 liter gázolajat 115.000.-Ft –ért megvásárolja, de ehhez lakóhelyére, Gétyére kell menni. Pacsán a Forrás üzletnél lévő ATM-ből 100.000.-Ft készpénzt felvett és elindult a terhelttel Keszthely irányába, mivel úgy szólt a megállapodás, hogy útközben találkoznak a terhelt gázolajat hozó, ismeretlen társával.

Zalaapáti községben a volt termelőszövetkezet bejáratánál találkoztak is, és a csalók átadták a 8 db műanyag kannát, amely állításuk szerint gázolajat tartalmazott. A sértett kifizette a kialkudott 115.000.-Ft-ot a terheltnek és társának. A 8 db műanyag kannában azonban, összesen 70 liter gázolaj volt, az is használhatatlan, felvizezett állapotban. Mikor a sértett a kannákat lakására, Gétye községbe szállította, akkor vette észre, hogy a 8 db műanyag kannában gázolajjal kevert víz van. A nyomozó hatóság a 8 db kannát bűnjelként lefoglalta (helybenhagyás mellett) és minden kannából mintát vett. Az úgynevezett törésmutató vizsgálat alapján a kannákban lévő folyadék vizet tartalmazott, egyes kannákban a víz gázolajjal volt szennyezett: a sértett által vásárolt „gázolaj” gépjárművek üzemeltetésére nem volt alkalmas. K. vádlottnak és ismeretlenül maradt társának a gázolaj eladása nem is állt szándékában, mivel gázolajjal nem rendelkeztek, céljuk a jogtalan haszonszerzés volt: a sértettet szándékosan tévedésbe ejtették és ezzel a magatartással 115.000.-Ft kárt okoztak, ami a mai napig nem térült meg. Mindezek miatt K. terheltet, mint társtettest vádolta meg kisebb kárt okozó csalás vétségével a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.