Jól tekertek a kanizsai lányok

facebook megosztás

Több kanizsai sportoló is ott volt a Debrecen mellett megrendezett kerékpáros diákolimpián. A fiatalok nagyon sokat gyakoroltak a megmérettetésre. Hetente 4-5 alkalommal is edzettek és sok kilométert letekertek. - Izgulva álltam neki a versenynek. Két arany- és egy ezüstéremmel tértem haza. Kicsit izgultam, mivel féltem a távtól és attól, hogy milyenek lesznek az ellenfeleim - mondta Kertész Noémi.

De nemcsak Noémi szerepelt kiválóan a versenyen, hanem diáktársa, Kovács Dóra is szép eredménnyel zárt. - Szombaton reggel volt már a verseny, egy időfutam volt, ahol nekem 10 kilométert kellett bicikliznem. Nagyon fárasztó volt és nagyon meleg is volt, itt harmadik helyen zártam. Ezután pihentünk egy kicsit, elmentünk az ottani iskolába, aludtunk, ettünk, ittunk, majd következett a mezőnyverseny. Ott húsz kilométert kellett teljesíteni, és a fiúkkal együtt kellett menni, tehát nagyon nagy volt az átlagtempó, nagyon el is fáradtunk, ott első lettem - tette hozzá Kovács Dóra.

A versenyre összesen hat kanizsai sportoló nevezett, de egyikük sérülés miatt nem tudott elindulni a futamon. A kerékpárversenyen egyébként mintegy 200 sportoló mérette meg magát. - Egy dobogósunk lett még, Varga Nóri, aki most a Mező-gimnázium kilencedikese, ő is az én versenyzőm. Negyedikes kora óta a Rozgonyi-iskola színeiben versenyzett. Az ő szereplése nagyon kellemes meglepetés volt. Nagyon szorgalmasan készül Nóri egyébként mindig, tehát nem tekintem meglepetésnek, de azért ő fiatal volt a korcsoportjában. Egy új táv, 38 kilométeres mezőnyverseny volt, és meg tudta csípni a harmadik helyezést, és összetettben is harmadik lett.A kanizsai sportolók jól zárták a kerékpáros diákolimpiát - fogalmazott Jeszenői Csaba a Rozgonyi-iskola igazgatója.

A fiatalok ugyanis négy első, egy második és három harmadik helyet szereztek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.