Kaparós sorsjegyekkel kaparta el a szerencséjét a kanizsai postás

facebook megosztás

Néhány hónapig volt csak postás a nagykanizsai postahivatalban az a férfi, aki kilépésekor száznál is több kaparós sorsjeggyel nem tudott elszámolni: ezért most sikkasztás miatt fogják elszámoltatni. A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.

A sikkasztással most megvádolt férfi, T. 2017. április 24. napjától állt a Magyar Posta Zrt. alkalmazásában, a kanizsai postahivatal betanított egyesített kézbesítőjeként. Többek között a terhelt munkakörébe tartozott a küldemények, készpénz, értékcikk-ellátmány átvétele, kezelése, illetve a munkáltatói jogkör gyakorlója által meghatározott tervelvárások szerinti értékesítést elősegítő feladatok ellátása: úgymint ajánlás, címközvetítés, hírlap előfizetés-gyűjtés, hírlap és sorsjegy értékesítés. T vádlott 2017. augusztus hónaptól kezdve, a részére kiosztott árukészletből Fáraók Kincse, Szuper Bankó, Szerencsenaptár, Black Jack, Zseton, Buksza és más típusú, összesen 109 darab sorsjegyet használt fel a saját érdekkörében, úgy, hogy a sorsjegyek összesen 63.800 Ft összeget kitevő értékét nem egyenlítette ki.

T. 2017. augusztus 17. napján, a munkahelyén már nem jelent meg, majd másnap felmondási szándékkal jelentkezett a postavezetőnél, aki a felmondással összefüggésben elrendelte a terhelt kezelésére bízott értékek leszámolását. Ekkor derült fény arra, hogy T. az általa átvett 96.500 Ft értékű sorsjegy ellátmányból 109 darab sorsjegyet jogtalanul eltulajdonított, ezzel 63.800 Ft hiányt okozva a Magyar Posta Zrt-nek. Mindezek miatt T. terheltet kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétségével vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.