Két pályázatot hirdet az Emmi nyilvános könyvtárak számára

facebook megosztás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatot hirdet a Minősített könyvtár cím és Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére.  

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Minősített Könyvtár címre azok a nyilvános könyvtárak nyújthatnak be pályázatot, amelyek bevezették és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét. A nyertes intézmények a címet 5 évig birtokolhatják - olvasható a kultúráért felelős államtitkárság közleményében.  

A pályázati kiírás szerint a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül.   

A Könyvtári Minőségi Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely kiemelkedő, töretlen színvonalon valósít meg innovatív szolgáltatásokat - áll a közleményben.  

Ebben az évben a pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha az egyik innovatív szolgáltatás illeszkedik a könyvtárhasználat és az olvasáskultúra fejlesztéséhez, vagy ha a könyvtár a Család évéhez köthető programokat valósít meg - írják. A díjat évente legfeljebb két könyvtár nyerheti el. A Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtár a miniszter által adományozott díszoklevelet kap, továbbá 2 millió forint pénzjutalomban részesül.  

A sikeresen pályázó könyvtárak a címeket és a díjat az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából vehetik át. A pályázati adatlap benyújtásának határideje mindkét felhívás esetében 2018. május 18. A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési adatlap a kormányzati holnapon érhető el.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.