Ketten meghaltak egy balesetben Letenyén (frissítve)

Ketten meghaltak péntek este Letenyén, amikor két személygépkocsi összeütközött; a baleset miatt teljes szélességében lezárták a 7-es főutat.    

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, hogy a baleset Letenyén, a 7-es főút 227-es kilométerszelvényénél történt. 


Fotó: police.hu

Az egyik autó két utasa beszorult a roncsba, egyiküket a mentők emelték ki és megpróbálták újraéleszteni, a másik embert a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A másik jármű két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.   

Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a balesetben, amely egyelőre ismeretlen okból történt, egy férfi és egy nő halt meg a helyszínen.   

Az 7-es főút érintett letenyei szakaszát a mentés, illetve a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat a településen belül terelték el.

MTI

Balesetek Zala megyében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy halálos, egy súlyos, kettő könnyű és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. április 13-án 20 óra 30 perc körül Letenye belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky utca 30. szám előtti útszakaszon. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Suzuki Alto típusú személygépkocsi Nagykanizsa felől közlekedett a Pozsonyi utca irányába, amikor – balra kanyarodás közben – összeütközött egy szemből érkező Audi A6 típusú személyautóval. A balesetben a Suzukiban utazó 68 éves férfi és 62 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Egy 30 éves férfi 10 óra 35 perckor Surd felől Nagykanizsa irányába közlekedett Daewo típusú személyautójával, amikor – eddig még tisztázatlan körülmények között – letért az úttestről, járműve az árokfalnak csapódott, majd a tetején átfordulva állt meg. A balesetben a gépkocsi vezetője nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Egy 78 éves férfi 17 óra 10 perckor Nagykanizsán, a Kisrác utcában az Alsótemető utca irányából közlekedett Opel Astra típusú személyautójával, amikor a Nagyrác utca kereszteződésében nekiütközött egy Suzuki Swift típusú gépkocsinak. A balesetben a Suzuki egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Egy helyi férfi 19 óra körül Nagykanizsán, a Fő utcán közlekedett az Eötvös tér irányából a Deák tér felé Lada Niva típusú személyautójával, amikor jobbra kanyarodás közben nekiütközött egy mellette, kerékpársávon haladó biciklisnek. A balesetben a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatot ellátó állomány három főt fogott el, közülük egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, kettőt pedig az ellene kiadott kötözés alapján. A zalai járőrök hét személyt állítottak elő, négyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben foganatosítottak. Az alkoholszonda négy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság