Kórházba került az osztrák tulajdonos: a magyar házvezető még aznap kipakolta a „kérót”

Nem sokáig házvezetősködött Ausztriában az az O. monogramot viselő nő, aki még a tulajdonos kórházba kerülése napján fosztotta ki – szó szerint – az általa felügyelt ingatlant. A nőt a Lenti Járásbíróság fogja majd elszámoltatni. Az elszomorító büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől kértünk tájékoztatást.

A most megvádolt nő, O. 2016. szeptember 21-én kezdett el házvezetőként dolgozni egy osztrák állampolgár ausztriai családi házában, ahova őt egyik ismerőse ajánlotta be. A sértett 5 nappal később, 2016. szeptember 26. napján, a délelőtti órákban váratlanul kórházba került, így a házban az ott lakó O. terhelt egyedül maradt. Ekkor a nő elhatározta, hogy munkaadója távollétét kihasználva, a házból különböző vagyontárgyakat tulajdonít el. Ugyanezen a napon, a késő délutáni órákban O. és a házhoz gépkocsival érkező, máig ismeretlen társai szó szerint kifosztották a házat. Az ingatlan különböző helyiségeiből a részben a kórházban lévő sértett, részben pedig a tartósan távollévő élettársa tulajdonában lévő, több tucatnyi, legkülönbözőfélébb vagyontárgyat összepakolták, és elvitték. O. másnap a munkaadójánál felmondott, és hazautazott Magyarországra.

Lába kélt a kávéfőzőnek, az asztali grillnek, konyhai robotgépeknek, lábasoknak, edényeknek, kozmetikai piperecikkeknek, az összes családi ékszernek, kéziszerszámoknak és barkácsgépeknek, de még a kenyértartó doboznak is. Az ellopott dolgok összértéke meghaladta a 4 millió forintot, amely az eljárás során nem térült meg. Mindezek miatt O. terheltet lopás bűntettével és lopás vétségével is megvádolta a Lenti Járási Ügyészség, O. bűnösségéről és büntetéséről a határ menti kisváros járásbírósága fog majd dönteni.

Papp Attila