Listavezetőként várják a hétvégét

facebook megosztás

DVL Baby B korosztályos (2008-ban és később születettek) Vízilabda Bajnokságának felsőházi rájátszásában a 2. fordulót Tatabányán rendezték, ahol a Kanizsa VSE utánpótlására két mérkőzés várt.

Tatabányai VSE – Kanizsa VSE 5-7 (1-3, 2-1, 0-2, 2-1)

Kanizsa VSE: Szörcsök Mátyás – Veit Márton 3, N. Horváth Zsigmond 2, Ur Zétény 1, Bende Ágoston, Lőrincz Botond. Csere: Kiskó Máté (kapus), Zámbó Márk, Varga Martin, Németh Zsombor 1, Horváth Patrik, Sneff Csanád, Mándli Lara. Edző: Szabó Szilárd.

Kanizsa VSE – Kaposvári VK 9-5 (0-2, 4-0, 1-2, 4-1)

Kanizsa VSE: Szörcsök Mátyás – Veit Márton 1, N. Horváth Zsigmond 1, Ur Zétény, Bende Ágoston 1, Lőrincz Botond. Csere: Kiskó Máté (kapus), Zámbó Márk 1, Varga Martin 2, Németh Zsombor 3, Horváth Patrik, Sneff Csanád, Mándli Lara. Edző: Szabó Szilárd.

- A tatabányai fordulóra önbizalommal telve utazott csapatunk, hiszen az előző összecsapásokon pozitív élményekkel gazdagodott valamennyi játékosunk – mondta el Szabó Szilárd, a kanizsai fiatalok trénere. - A gyerekek nagyon szorgalmasan edzettek az elmúlt hetekben, többen a sérülések, betegségek ellenére sem hagyták ki a gyakorlásokat. Két ellentétes mérkőzést játszottunk és az eredményektől függetlenül a hazaiak elleni találkozó volt a simább. Jól védekezett együttesünk, kapusaink ismét ügyesek voltak, viszont a támadások befejezése akadozott. A mérkőzés előre haladtával sem lettek pontosabbak a lövéseink, mondhatni nem melegedtek be a kezek. Végig mi irányítottuk a mérkőzést, de nem sikerült a gólok számában is érvényesíteni a tudáskülönbséget. Mindenképpen dicséretes, hogy végig aktívak voltunk: rengeteg kiállítást szereztünk, jóval többet lőttünk kapura, mint a TVSE játékosai.

Következhetett a Kaposvár elleni találkozó.

- A somogyiak ellen már nem tudtunk annyira felpörögni – folytatta a szakember. - Kezdő embereink nem hozták a szokásos lendületet, a somogyiak pedig éltek az adódó lehetőséggel. A második sorunk aztán fordított, Németh Zsombor góljainak köszönhetően átvettük a vezetést. A harmadik játékrészben megint akadozott a gépezet: a megszokott húzásainkat kiismerte ellenfelünk, nagyon ügyesen védekeztek. Egy-egy új megoldás ugyan bejött, de a döntés végül a záró negyedre maradt. Itt a mi gyerekeink voltak az ügyesebbek, végül megszereztük a 3 pontot. Szörcsök Matyi és Kiskó Máté ezen az összecsapáson is megbízhatóan védtek, védekezésünk stabil volt, ezzel a támadásbeli hibáinkat ellensúlyozni tudtuk.

A kanizsaiak így továbbra is veretlenül állnak a bajnokság rájátszásában, így várhatják a vasárnapi szombathelyi fordulót.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.