Megérkezett a Spartan Race pályaépítő csapata

A több mint 20 akadály kialakításán folyamatosán dolgoznak a napokban a Csónakázó-tó körül. A szombati rendezvényre több mint tízezer embert várnak a szervezők. A kanizsai Spartan Race iránt óriási az érdeklődés. Nevezni már csak a gyermek és a jótékonysági futamra lehet. – Lehet jelentkezni a helyszínen a charity futamokra. Az a lényege ezeknek a futamoknak, hogy ugyanazt a távolságot kell megtenni, mint az általános versenyzőknek. Azonban itt nem muszáj az akadályokat leküzdeni. Így esetleg egy következő rendezvényre is ki tudják próbálni magukat és egy jótékony célt fognak szolgálni - említette Horváth István a KonTuRplusz Egyesület elnöke.


Óriási érdeklődés övezi a kanizsai futamot

Az első akadályok már el is készültek a Csónakázó-tó partján. A szervezők ugyanakkor arra kérik az érdeklődőket, hogy ne fényképezzék le és ne is próbálják ki azokat a szombati verseny előtt.

– Arra szeretném kérni az idelátogatókat, hogy ha ki is látogatnak a fesztiválterületre és kíváncsiskodnak, lehetőség szerint ne rakosgassanak fel nagyon sok fotót a különböző social média oldalakra, hiszen a meglepetést várják a versenyzők. Ők szeretnék, ha valóban meglepetés érné őket. Illetőleg lenne még egy nagy kérésünk. Az akadályok ugyan épülnek, viszont ezek az akadályok a verseny napjára fognak elkészülni. Ez az akadály a Spartan tulajdonában van, s nem szabad rájuk felmászni - hangsúlyozta Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.

A kanizsai verseny a hurricane futamokkal indul szombat hajnalban.