Megkoszorúzták Péterfy Sándor emléktábláját

A tanító nevét viselő, negyven éve alapított iskola ma is szem előtt tartja Péterfy Sándor szellemi örökségét és tanítási elveit.

Megkoszorúzták Péterfy Sándor házát. A tanító nevét viselő, negyven éve alapított intézmény tanulói a jubileumi programsorozat folytatásaként ma felkeresték azt a Zrínyi utcai házat, amelyben Péterfy lakott és dolgozott 1861 szeptembere és 1862 júniusa között. A diákok zenés-irodalmi műsorát követően Smolcz Frigyes intézményvezető megkoszorúzta a tanítók atyjának emléket állító táblát.

– Nagyon régóta Péterfy egyik mondata a szlogenünk: minden tanulóban van valami különleges adottság, tehetség, amit nekünk, tanároknak meg kell találnunk. Péterfynek ehhez az üzenetéhez igyekszünk tartani magunkat. Amikor pedig azt mondom, hogy minden tanulóban megvan ez, akkor tényleg úgy gondolom, hogy minden tanulóról szó van. Talán egy kicsit dicsekedni is szeretünk azzal, hány olyan tanítványunk van, aki ma már országos vagy világhírre tett szert akár a sportban, akár a közéletben, akár a tudományok terén, de nem lehet mindenkiből olimpikon vagy Nobel-díjas tudós. Nagyon fontos, hogy minden egyes gyerekben felleljük azokat a területeket, amiken ő tehetséges – fogalmazott a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola intézményvezetője.