Megünnepelték a Föld napját

facebook megosztás

Újabb fával gazdagodott az időspirál a Csónakázó-tónál. A Zalaerdő Zrt. folytatta a sok éves hagyományt és idén is elültette az év fáját. A Föld napi programhoz ezúttal futóverseny is társult.

Diákok gyülekeztek reggel a tónál, hogy részt vegyenek egy korábban elhalasztott versenyen. A kilátó avatásakor ugyanis a középiskolás kategória megmérettetése elmaradt az időjárás miatt. Csaknem száz fiatal vállalta, hogy teljesíti a mintegy 5 kilométeres távot a Csónakázó-tó körül. A diákok részt vettek a Föld napi ünnepségen is, ahol a dobogósok nyereményeiket is átvehették.


Mintegy száz középiskolás vett részt a kilátófutáson (Fotó: Gergely Szilárd)

A program résztvevőit Rosta Gyula vezérigazgató köszöntötte. – Immár hét éve, hogy ezt a hagyományt elkezdtük. Minden éven a Föld napja alkalmából elültetjük az abban az évben a közönség által megválasztott év fáját. Az idén ez a virágos kőris lett. Egyértelmű a célunk vele, mint ahogy a világon mindenhol. A Föld, a bolygó, az emberi élet megőrzésének egyik alapvető feltétele az, hogy az erdeink, a vizeink tiszták legyenek. Ezért hívjuk fel minden kedves erdőlátogató és állampolgár figyelmét arra, hogy ezt feltétlenül tartsa szem előtt – említette Rosta Gyula. 

Dénes Sándor polgármester ezúttal is megköszönte a Zalaerdő közjóléti tevékenységét. – Igen a Földünket meg kell mentenünk. Sok mindent hallunk, hogy milyen sok feladat van, és ezt a legkisebbeknél kell elkezdeni, jó, hogy itt vannak az ovisok, őket már úgy kell nevelni otthon a családban is. Mert minden a családtól, a családból indul, higgyék el – mondta a polgármester. 


Dénes Sándor és Rosta Gyula közösen ültették el a virágos kőrist (Fotó: Gergely Szilárd)

Az ünnepség végén a résztvevők közösen ültették el az időspirálon a 2018-as év fáját, a virágos kőrist.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.