Minikoncert volt a Rozgonyi-iskolában

facebook megosztás

Rábaközi népdalokat is megismerhettek ma délelőtt a rozgonyis diákok. A fiatalok azt is megtudhatták, hogy milyen hangszereken szólalnak meg ezek a dallamok. A vonós mellett a fúvóshangszereket is bemutatták az iskolában. A szaxofont Kaposi Lilian szólaltatta meg, aki angol dallamot játszott a közönségnek.

– Idén kezdtem szaxofonozni. Először fagottot szerettem volna, de a szüleim azt nem szerették volna annyira, ezért a szaxofont választottam. Azért ajánlom, mert jó a hangzása és játszani is jó rajta – mondta Kaposi Lilian.


Érdeklődve figyeltek a diákok

A minikoncerten olyan fiatalok álltak ki diáktársaik elé, akik szintén a rozgonyiba járnak, viszont délutánonként a zeneiskolában is tanulnak.

– Nagyon régóta járunk ide, nagyon régi múltra tekint vissza ez a rendezvény, ez a galéria, koncertnek nevezett rendezvény. Ennek az a célja, hogy a gyerekeket biztassuk arra, hogy tanuljanak zenét, tanuljanak táncolni, jöjjenek a művészeti iskolába tanulni hozzánk – fogalmazott Novinics Kármen a FFZAMI, intézményvezető-helyettese.

Ám nemcsak a hangszereket, a táncot is megismerhették a fiatalok. A művészeti délelőttöt már 9. alkalommal szervezték meg az intézményben. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.