Nagykanizsán rendezték az ultimate frizbi sportág első diákolimpiai elődöntőjét

facebook megosztás

A versenyen összesen hét iskola vett részt. Minden korcsoport három legjobban teljesítő csapata kvalifikálta magát az országos döntőre. Mindössze harmadik alkalommal rendeztek diákok számára országos versenyt ultimate frizbiben, s idén elsőként tartanak területi elődöntőket. A Mindenki Sportpályáján rendezett versenyre még Pécsről is érkezett egy csapat. A mai versenyre összesen 15 csapat nevezett. Második, harmadik, negyedik és ötödik, hatodik korcsoportos résztvevőink gyűltek össze. Pécsről, Zalakomárról, Nagyatádról és Nagykanizsáról érkeztek csapatok - mondta Jeszencsák Edvin, a Magyar Frizbi Szövetség régióvezetője.


Ultimate frizbiben nincs testi kontakt, sőt játékvezető sincs

Az ultimate frizbi szabályrendszerét még kevesen ismerik, de a mai verseny is azt bizonyította, hogy a sportág egyre népszerűbb a diákok körében. – Két csapat játszik egymás ellen, testkontakt nincsen, és a fair play szabályai alapján játsszák. Tehát nincs bíró a meccsen, ezért a játékosok döntik el, hogy ért-e a megmozdulás vagy nem ért, fault volt-e vagy nem volt fault - mesélte Balogh Bence, a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Gimnázium diákja.

A legtöbb csapat a 3. és a 4. korcsoportban nevezett, így ott alakult ki a legnagyobb verseny az országos döntőért. Nagykanizsán a Rozgonyi-iskolában már évek óta oktatják a sportágat, több diákjuk is szerepelt már a magyar frizbi utánpótlás válogatottakban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.