Nemzetközi konferenciát tartottak a PEN-en

facebook megosztás

A startup vállalkozásokat elősegítő ötnapos rendezvényre öt országból érkeztek fiatal egyetemisták. A mai előadásokra már hétfőtől szakmai tréningekkel készültek a résztvevők. A projekt célja, hogy a fiatalokat megtanítsa sikeres vállalkozások önálló kidolgozására. A nemzetközi projekthez csatlakoztak román, horvát, görög, spanyol és magyar intézmények is. – A vállalkozásindításhoz szükséges készségekről, kommunikációról, akár konfliktuskezelésről, de üzleti terv készítéséről is kaptak ismereteket. Eközben csoportok alakultak és közös üzleti ötleteket kezdtek el kifejleszteni, s ennek van most a versenye, a záró, ötödik napon. A csoportok egy prezentáció segítségével bemutatják a saját üzleti ötletüket - mondta Musits Róbert, az IMRO DDKK Nonprofit Kft ügyvezetője.


Román, horvát, görög, spanyol és magyar egyetemisták is érkeztek a konferenciára

A nagykanizsai képzésre a legjobb 40 jelentkező kapott meghívást. Az előadott üzleti tervezeteket egy szakmai zsűri értékelte. – A tétel kidolgozottságát, a marketingtervnek a megalapozottságát, az ötlet eredetiségét és egyéb szempontokat vizsgáltunk. S ez alapján fog kiderülni, hogy melyik az a legjobb 4 csapat, amely lehetőséget kap arra, hogy tovább dolgozzon a szervezőkkel - tette hozzá Bárczi Miklós, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere. 

A csoportok több különleges projektet is bemutattak. Volt, aki a társadalmi előítéletek leküzdésén segítene vállalkozásával. – A mi projektünk, az Angio nevet kapta. Kisebb közösségeket keresnénk fel, ahol az egyenlőséget segítenénk a nemek között és bármilyen más etnikai közösségek között - említette Laura Gómez Espejo, a projekt spanyol résztvevője. A legjobb 4 csoport tovább dolgozhat a ma bemutatott tervezetén. A kezdeményezés végső győztesei számára pedig a projektjük teljes arculatát, lógóját elkészítik a szervezők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.