Örökzöldek és mainstream jazz

facebook megosztás

Ingyenes koncerttel és örömzenével ünneplik Nagykanizsán április 30-án a nemzetközi dzsessznapot, amelyről ötödik alkalommal emlékeznek meg a dél-zalai városban.

Halász Gyula, a dzsessznap főszervezője elmondta: a világon csaknem kétszáz országban rendeznek ebből az alkalomból programokat. Kanizsán Tiborcz Iván zongorista és szaxofonos a Jazzland Quartettel lép fel Simon Balázs (szaxofon), Orbán György (nagybőgő) és Kőfalvi Csaba (dob) közreműködésével. A program dzsessz örökzöldekre épül, és a mainstream muzsika kedvelőinek kínál élvezetes kikapcsolódást, főként Gershwin melódiáira építve.
A programot egy flashmobbal indítják a szervezők, ezt követi a koncert, amelyen több ajándékot is kisorsolnak a nézők között. Ilyen lesz például Gayer Mátyás nemrég megjelent első CD-je, a Never Ending Story.
Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója arról beszélt, hogy másodszor adnak helyet a dzsesszvilágnapi koncertnek, amely tavaly teltházat vonzott. A program – ahogyan azt a világnap kezdeményezői is "elvárják" – Nagykanizsán is ingyenes.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.