P-nap

facebook megosztás

A Város napja kisérőprogramjaként már ma reggeltől a Netta-Pannonia, a PEN és a Soós-központ standjai érdekes feladatokkal várták a fiatalokat.

Már délelőtt is gyerekzsivajtól volt hangos az Erzsébet tér, hiszen közel 500 iskolás érkezett a gyerekegyetemre, ahol 13 állomást kellett teljesíteniük. Sok iskolában már hagyomány, hogy elhozzák tanulóikat a természettudományi és informatikai feladatokból álló játékos vetélkedőre. – Feladatokat kellett megcsinálni, és ha az összes sátornál megvoltunk, akkor kaptunk egy ajándékot. Erre az osztályommal minden évben el szoktunk jönni és kipróbáljuk, hiszen mindig új feladatok vannak – említette Herceg Valter.

A karrierlabirintust teljesítők megismerhették a város középiskoláit, egyetemi kampuszát és a legnagyobb helyi cégeket is. Ezután kihirdették a MUTASS BE! videópályázat eredményét: a győztes a BLG csapata lett. A filmes verseny mellett óriási sikere volt idén is a raklapfestésnek.


Idén is kreatívabbnál kreatívabb alkotások születtek a raklapfestésen (Fotó: Gergely Szilárd)

A szervezők szerint a program népszerűsége egyszerűségéből és közösségkovácsoló erejéből fakad. – Amikor ezt kitaláltuk – nagyon önző módon – magunkra gondoltunk. A Pannon Egyetem nagykanizsai közössége az ilyen, gyakran van együtt, alkot és ezt örömmel teszi. S ha ezt mi képesek vagyunk a hétköznapokon, akkor gondoltuk had adjuk meg a városlakóknak is ezt az örömöt. S hála Istennek, a tavalyi év után óriási volt az érdeklődés – mondta el Dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató.

A P-nap sikerének egyik kulcsa a szervezők közötti kiváló együttműködés volt. – Két év után végre harmadik évben elmondhatjuk, hogy olyan időjárás fogadott, mint amilyenre az elmúlt két évben is vártunk. Tényleg rengetegen jöttek le, a programokat is sikerült úgy összeszerveznünk, hogy sok látogatója legyen az általunk kihozott kukásautónak. A beülős autónak és a távirányítási autók is nagyon-nagy látogatottságnak örvendtek – fogalmazott Plander Zsófia, a Netta-Pannonia Kft. projektmenedzsere.

 A Város napi rendezvénysorozat holnap a délelőtti óráktól várja az érdeklődőket az Erzsébet téren.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.