Piarista zarándoklat Homokkomáromba

facebook megosztás

A kanizsai piarista közösség több száz tagja zarándokolt ma Homokkomáromba. Az intézményben régóta hagyomány, hogy a piarista rend születésnapja alkalmából az iskola munkatársai, a diákok és a szülők együtt keresik fel az egyik legjelentősebb dunántúli Mária-kegyhelyet.

Több százan gyülekezetek ma reggel a Piarista-iskola udvarán. Volt, aki életében először vett részt zarándoklaton. – Izgatott vagyok, mert sok időt töltünk együtt osztályszinten különféle programokon, de ilyen hosszabb túrát még nem csináltunk, úgyhogy nagyon várom – árulta el a 9. osztályos Boros Janka.

És olyan is akadt, aki már sok éve részese ennek a lelkiségi hagyománynak. – Nagyon jó érzés az, hogy olyan emberekkel lehetek együtt, akik számomra fontosak. Ez a zarándoklat testi-lelki felfrissülést jelent – fogalmazott a végzős Kántor Dániel.

A diákok szerint az iskolazarándoklaton sok új barátság születik, a régi kapcsolatok pedig megerősödnek. A programmal az intézmény egy többszáz éves egyházi tradícióba kapcsolódik be. – Van egy zarándokút, ami az életünk útja, egy egyházi esemény, ami valamilyen módon az életünket hordozza, végül pedig a Piarista-iskolának gyakorlatilag az elindulása óta ez hagyomány: március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján van az ünnepünk, a piarista rend alapításának az évfordulója – mondta Nyeste Pál igazgató-atya.

Mivel idén virágvasárnapra esett Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, az egyház, és így a Piarista-iskola is később ünnepelt. A zarándoklathoz az intézmény tanárai, diákok és családtagok is csatlakoztak, így több százan indultak el Homokkomáromba, hogy részt vegyenek a déli szentmisén. A zarándokok útközben a Szűzanya közbenjárását kérték iskolájukra.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.