Plánder József kapta a Patkó Díjat

facebook megosztás

Átadták az idei Patkó Díjat. A Kanizsai Múzeumért Alapítvány elismerését Plánder József, a szervezet egyik fő mecénása kapta meg.

A fejetlen, fehér mén legendáját is felelevenítették a Patkó Díj átadóján. Az elismerést ezúttal Plánder József kapta meg. A díjazott vallja: a múlt örökségének ápolása nélkül nem lehet felelősen gondolkodni a jövőről. – A múltunk letéteménye: az itteni gyűjtemények nagyon jó helyen vannak. Úgy gondolom, Polay úrék nagyon szép célokat fogalmaztak meg a Nagykanizsa múltjához kötődő feltárási, kutatási munkálatokkal. Fontosnak tartom, hogy ezeket finanszírozzuk, hogy el tudják végezni – mondta el Plánder József, aki évek óta a Kanizsai Múzeumért Alapítvány egyik fő mecénása.


Plánder József átveszi az elismerésről szóló tanúsítványt Dr. Polay Józseftől

– Mindig megbeszéljük, mi az, ami különösen fontos lenne, például, az érettségizők és a diplomázók tarisznyájába szánt kispatkók. Ezek elkészítése nincs ingyen, pénzbe kerülnek, így erre is felhasználtuk az általa biztosított összeget, de természetesen a város is jelentős hozzájárulást adott. Aki kanizsai, kap egy kis emléket arról, hogy igen, itt volt egy vár – fogalmazott a szervezet elnöke, Dr. Polay József.

A Thúry György Múzeum kapujára már 16 patkót szegeltek fel. A díjat mindig olyan kapja meg, aki valamilyen formában segítette, támogatta az alapítvány és a múzeum értékteremtő, értékmegőrző munkáját.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.