Pőcze Bence országos bajnok

facebook megosztás

Soltvadkerten rendezték meg a diák I (13-14-évesek) korcsoportosok szabadfogású birkózó országos bajnokságát és a döntőkre a területi versenyekről összesen 220 versenyző jutott tovább, így négy kanizsai birkózó is.


Farkas András és Szatmári Zsolt edzők joggal örülhettek Pőcze Bence és Balazsin Zdenkó sikereinek

Végül csak hárman vállalták a megméretést a 46 kg-os Balazsin Zdenkó, az 54 kg-os Pőcze Bence és a 69 kg-os Dányi Bátor Márton, ők mindhárman első helyezettként jutottak tovább a kőszegi területi bajnokságról. A versenyzést először Zdenkó kezdte két nagy fölényű győzelemmel az elő döntőbe jutott ahol az esztergomi birkózó megállította. Maradt számára a bronzérem lehetősége, ahol a régi nagy riválisát, a zalaegerszegi versenyzőt legyőzve, értékes bronzérmet szerzett.

Pőcze Bence először mogyoródi, majd tököli végül a döntőbe jutásért diósgyőri ellenlábast győzött le technikai fölénnyel. A másik ágon az a szarvasi Tóth jutott a fináléba, aki tavaly már verte meg Bencét, ezúttal viszont a Kanizsai Birkózó Sportegyesület ifjú sportolója nagyon határozottan, dinamikusan birkózott és 12:1-re legyőzve ellenfelét megszerezte pályafutása első országos bajnoki címét. (Ebben a korcsoportban kanizsaiként utoljára Egyed Balázsnak sikerült nyernie a KBSE-től.) A 69 kg-os Dányi Bátor Márton kiesett a versenyből, ugyanakkor a birkózók számára nincs pihenő, hiszen május 19-én a kanizsaiak Rómában, az ottani olimpiai központban vehetnek részt egy rangos nemzetközi versenyen.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.