Semmi sem változott…

facebook megosztás

Megvan az egyelőre nem jogerős választási végeredmény a Nagykanizsa központú zalai 3-as számú választókerületben is. Múlt szombaton felbontották az átjelentkezéssel, illetve a külföldön szavazók voksait tartalmazó borítékokat.

Az erre kijelölt kisfakosi körben összesen valamivel több mint 2600 ívet dolgoztak fel. Itt az egyéni küzdelmet, kis különbséggel, a jobbikos Zakó László nyerte a kormánypárti Cseresnyés Péter előtt, a listás voksolást viszont a Fidesz a Jobbikot megelőzve (781-721).

Zakóra 1276, Cseresnyésre 829, az LMP-s dr. Károlyi Attilára 178, a DK-s Horváth Jácintra 172, a momentumos dr. Polónyi Tamásra 109 voks érkezett, vagyis a mintegy 140 szavazókörből itt szerepelt a legjobban a szivárványos ellenzék – nyilván annak köszönhetően, hogy akik nem élnek a városban (mert nagyrészt az ő véleményük tükröződik ebben), azokat elkapta a fővárosi, taktikai szavazós-kormányváltós hevület.   

Ez azonban semmiben sem befolyásolta a már korábban ismert előzetes eredményt, hiszen a választókerületben Cseresnyés Péter magabiztosan győzött, mintegy hét és félezer voks különbséggel Zakó László előtt. A Fidesz-KDNP politikusára 25.161-en, a Jobbikéra 17.840-en szavaztak. A többiek: futottak még… 


A fővárosi, magát értelmiséginek, haladónak tartó polgárok egy része így gondol ránk, anyáinkra és nagyanyáinkra – megtévesztettnek és elzárt parasztnak becézve bennünket, vidékieket, csak mert Budapesten kívül a Fidesz-KDNP lenullázta a komplett ellenzéket. Szerencsére nem ez az álláspont és szellemiség – már ha ez az – került többségbe Magyarországon április 8-án… (Illusztráció: Facebook)

Az országos – még nem jogerős – végeredmény szerint a Fidesz 133 képviselőt küldhet a Parlamentbe, ami kétharmados többséget jelent, a Jobbiknak 26, az MSZP-Párbeszédnek 20, a DK-nak 9, az LMP-nek pedig 8 hely jutott, és most először a német nemzetiség is szerzett egy képviselői helyet.   

Péter Árpád

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.