Szerezzünk be tűzoltó készüléket az autónkba!

facebook megosztás

Manapság a személyautókat számos olyan kényelmünket és biztonságunkat szolgáló kiegészítőkkel rendelkeznek vagy külön extraként rendelhető az autókba, amely kényelmünk mellett a biztonságunkat is szolgálja. Azonban mi a helyzet a tűzoltó készülékekkel a gépjárművekben?

Amikor egy új vagy használt járművet veszünk magunknak, családunknak, sok dolgot figyelembe veszünk. Elég nagy legyen a jármű, keveset fogyasszon, megbízható legyen és természetesen biztonságos is. Azonban azzal senki sem számol, hogy ezek a technikai eszközök jelentős hőtermeléssel dolgoznak és rengeteg éghető anyag található jármű motorterében és utasterében is. Természetesen ritkábban, de egy új autóban is ugyanúgy keletkezhet valamilyen meghibásodás folytán tűz, mint egy régebbi, használt jármű esetén. Sajnos az autók extra listáján csak pár gyártó ajánl fel opcionálisan kézi tűzoltó készüléket az autóba. Ezen könnyen segíthetünk mi magunk is, hiszen számos forrásból lehet beszerezni olyan készüléket, amely egy KEZDETI gépjárműtűz eloltására alkalmas lehet megfelelő használat mellett. Ezekben az esetekben még megvan rá az esély, hogy pár alkatrész kicserélésével továbbra is üzemképessé lehet tenni az oltást követően járművünket szemben a teljes megsemmisüléssel.

Az említett előnyök mellett, nem szabad megfeledkeznünk az utakon közlekedő és bajba került embertársainkról sem. Elképzelhető, hogy pont mi leszünk az elsők, akik odaérkezünk egy kezdeti gépjárműtűzhöz és nagyon nagy segítséget, jó szolgálatot tehet egy a saját járműben tárolt tűzoltókészülék, amellyel segíthetünk a bajba került autóstársunkon.

Zala Megyei  Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.