Thúry-sétán vettek részt a NaGESZ munkatársai

facebook megosztás

A NaGESZ és a Tourinform iroda vezetése szerint minden kanizsainak legalább egyszer érdemes lenne részt vennie egy ilyen várostörténeti programon. - Mindenképpen meg kell említeni a főteret, az Erzsébet teret, ahol a város napja is lesz, illetve ahol a legtöbb nevezetességünk található. Nem csak szobrok, épületek is. Nagyon sok történetet lehet ezekhez az épületekhez, szobrokhoz elmesélni. Másik fontos területünk talán a Deák tér, ahol szintén szobrok, épületek kínálnak számos érdekes történetet – fogalmazott Bali Vera a nagykanizsai Tourinform irodavezetője.


A városismereti sétán a helyiek is számos új információhoz jutottak a kanizsai nevezetességekről

A Thúry-séta ötlete a NaGesz munkatársaitól származik. A cég igazgatója szerint a városismereti-várostörténeti túra nagyon jó kezdeményezés. - Ezt felkaroltuk. Így a NaGESZ a mai nap folyamán egy sétán vesz részt a Tourinform iroda segítségével, és megismeri a belvárost. Én azt gondolom, mindenkinek szüksége lenne erre. Mindenki forduljon a Tourinform irodához bizalommal, és egy ilyen sétán vegyen részt - mondta Horváth István a NaGESZ igazgatója.

A következő Thúry-séta a város napján lesz. Minden érdeklőt várnak, hogy megismerkedjen Kanizsa nevezetességeivel és azok történetével.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.