A saját édesanyját fenyegette és zaklatta a börtönviselt férfi

facebook megosztás

Alighogy kiszabadult a börtönből, a saját édesanyját kezdte el fenyegetni és zaklatni a hajléktalan, csavargó, italozó életmódot folytató D. A férfi ellen most emeltek vádat a kanizsai ügyészek, az elszomorító bűnügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Jánky Judit főügyészségi ügyész tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A most megvádolt, egyébként többszörös visszaeső férfi, D. a 2016. évi szabadulását követően hajléktalan, csavargó életmódot folytatott. Sem saját lakása, sem megélhetését biztosító jövedelme nem volt. A vádlott ennek ellenére nem munkát keresni, hanem az egyik dél-zalai kistelepülésen élő édesanyjához ment, rendszeres jelleggel, hogy ott aludjon és egyen. Az édesanya hamar megelégelte az italozó és munkakerülő életmódot folytató, agresszív magaviseletű fiát, és ezért a lakásából kitiltotta. D. azonban, ezt nem volt hajlandó tudomásul venni és 2017. július 26-tól kezdődően, rendszeresen visszajárt a lakáshoz. Idős édesanyját szinte naponta fenyegette azzal, hogy megveri, illetve rágyújtja a házat, ha nem ad neki enni és nem engedi ott aludni. E fenyegetések miatt a szerencsétlen asszony állandó félelemben, rettegésben élt, majd a fia viselkedése miatt 2017. őszén elköltözött a szüleitől örökölt lakásba. A fenyegetések 2017. szeptember 24-ig tartottak, mikor az édesanyja megelégelte fia állandó fenyegetéseit, és másnap zaklatás miatt feljelentést tett a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon.

D. vádlott azonban nem csak zaklatást, hanem többrendbeli magánlaksértést is elkövetett az édesanyja sérelmére. Így például 2017. július 26-án, 15 óra körüli időben bement az anyja lakásába, ahonnan az asszony elküldte, azonban a terhelt a helyszínt nem volt hajlandó elhagyni. Többször fenyegető kijelentést tett anyjának, majd egy ízben tenyérrel arcon ütötte, aki ezt követően, telefonon kért rendőri segítséget, hogy a fiát távolítsák el a lakásból. A rendőrség a helyszínre járőrt küldött, akiknek a határozott fellépése ellenére sem volt hajlandó D. elhagyni anyja lakását, ezért végül megbilincselték és a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították.

Az eset néhány nap múlva megismétlődött: 2017. augusztus 6-án, 14.50 perc körüli időben D. ismételten engedély nélkül ment be az anyja lakásának udvarára, majd az ajtón dörömbölni kezdett. Édesanyja az ajtót nem merte kinyitni, mert félt az őt fenyegető fiától, aki ezután az udvarban tüzet rakott és kukoricát sütött, közben azt kiabálta a házban levő anyjának, hogy rágyújtja az épületet. Az asszony nem sokkal később rendőri segítséget kért telefonon, hogy a fiát távolítsák el az udvarából, mert az ő felszólítására nem hajlandó elmenni onnan és őt fenyegeti. A kiérkező járőrök eljárás alá vonták a terheltet.

Ugyanazon esztendő december 21. napján történt, hogy D. 19 óra 20 perc körüli időben elment az anyja házához, amely ekkor ideiglenesen lakatlan volt, ugyanis a sértett, fiától való félelmében a másik lakásába költözött. D. leemelte a zsanérról a kertkaput, majd a lakóépülethez ment. Ott először betörte a veranda ablakát, ezután a bezárt ajtó üvegét, ezt követően pedig bement a lakásba. Odabent ittas állapotban lefeküdt és elaludt. A szomszéd meghallotta az üvegcsörömpölést és a járkálás zaját, ezért bejelentést tett telefonon a rendőrségre. A rendőrség a helyszínre járőrt küldött ki, akik a lakásban elfogták az alvó terheltet, majd őt előállították. Mindezek miatt D. terheltet, mint többszörös visszaesőt, személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével történő fenyegetéssel megvalósított zaklatás vétségével, valamint többrendbeli magánlaksértés vétségével is megvádolta a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.