Aranyérem és különdíj

"Én szeretem a népművészetet belevinni, a magyar motívumokat, a tulipánt, a virágokat."
Egy születésnapra készített pörkölt diótorta utolsó simításait végzi Magyar Judit. A fiatal cukrász szerint bár egyfajta tradíció Magyarországon a pörkölt torta, mégis nagyon kevesen szeretnek foglalkozni a forró, legtöbbször cukros-diós massza formálásával. - Mindig is szerettem a magyar népi stílust, a motívumokat mindent, ami régi érték, akár eszmei, akár tárgyi érték. Ebben egy kicsit megtaláltam saját magamat, végül is a grillázs egy nagyon kreatív munka, ahol az ember minden fantáziáját, ötletét megvalósíthatja - fogalmazott Magyar Judit cukrász.

A nemrég Lajosmizsén rendezett IX. Grillázs és Mézeskalács Majálison a fiatal kanizsai cukrász az aranyérmet érdemelte ki a reneszánsz kort idéző csipkés, rózsaablakos, pávás diótortájával. - Ez egy nagyon kreatív szakma, mindig vannak olyan tanfolyamok, bemutatók különböző alapanyaggyártó cégeknek, ahová el lehet menni, tovább képezni magunkat és az új trendeket követve, mindig beépítve valami újat a repertoárba - mondta Dobrádi Mónika a Szilágyi Cukrászda ügyvezetője.

A közkedvelt, valamint a szezonális sütemények, újítások mellett a grillázs is szerepel a kínálatban. Judit tervei között most például egy szarvas motívummal díszített pörkölt torta szerepel.