Az egész város szurkol Vanyó Karsának

facebook megosztás

Osztálytársai és tanárai is szurkolnak a Virtuózokban szereplő Vanyó Karsának. A tízéves nagykanizsai fiút legközelebb péntek este láthatják a tévénézők a klasszikus zenei tehetségkutatóban, a kicsik korcsoportjának elődöntőjében.

Ha hétfő, akkor trombitaóra – általában így kezdődik a hét Vanyó Karsa számára, aki éppen egy új darabot tanul tanára, Tatár Csaba segítségével. Karsának mozgalmasan telnek a napjai, hiszen a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatóban is versenyez a kicsik korcsoportjában. Mint mondja, örül, hogy részese lehet egy ilyen műsornak.  – Próbálok minél többet barátkozni és minél többet beszélgetni. Szerintem nagyon erős mezőnybe kerültem be, úgyhogy már annak is nagyon örülök, hogy itt vagyok – árulta el Vanyó Karsa.

A kisfiú szereplését a zeneiskolában is nyomon követik. – Nagy büszkeség számunkra, hogy tovább jutott a múltkori válogatón. De az is nagyon jó, hogy a Virtuózokban most már a hegedű, a zongora, a gitár és az ének mellett megjelennek a rézfúvós hangszerek is, és épp egy nagykanizsai fiatal jut tovább, az külön öröm nekünk. Drukkolunk, hogy további sikereket érjen el – fogalmazott Baráth Zoltán, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója.


Vanyó Karsát épp egy új darabra tanítja Tatár Csaba

A Palini Általános Iskolába is ellátogattunk, ottjártunkkor nyelvtanórát tartottak Karsa osztályában. Már csak napok vannak hátra Karsa újabb szerepléséig. Az osztálytársak – csak úgy, mint az intézmény egész közössége – egy emberként szorít Karsa továbbjutásáért. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebbe a színvonalas műsorba beválogatták. Mindannyian szurkolunk, az egész társaság ott ül majd a tévé előtt. Már azt is megbeszéltük a gyerekekkel, hogy akiknek külön programjuk van, ők is legyenek tévé közelben, és várják Karsát – mondta el kérdésünkre Böjti Angéla, Karsa tanára.

A nagykanizsai trombitás pénteken lesz látható a Virtuózokban: a kicsik elődöntőjében kilencen lépnek majd fel, előbb kamarazenekari kísérettel, aztán egy közös produkcióval. Ebből a fordulóból már csak hárman juthatnak tovább a döntőbe.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.