Elballagtak a mezősök is

Ahogy a hivatalos iratok aljára, úgy ránk is ránk került az iskola bélyegzője: mezősök voltunk, és ezt sohasem feledjük – ezekkel a szavakkal búcsúztak az alma matertől a Dr. Mező Ferenc Gimnázium végzős diákjai. Az intézményben három osztály nyolcvanöt tanulója ballagott el.

Négy éven át a második otthona volt a Dr. Mező Ferenc Gimnázium annak a nyolcvanöt diáknak, aki ebben a tanévben a középiskolai tanulmányai végéhez ért, és erről hétfőtől számot is ad az érettségi vizsgákon.


A három ballagó osztály: a 12.A, a 12.B és a 12.C (Fotó: Gergely Szilárd)

A szárnyukat bontogató fiataloktól Májer Anita intézményvezető is búcsúzott. Mint mondta, a mezős diákok közössége nagyon erős, a pedagógusok pedig arra törekednek, hogy a tanulókat az életre neveljék. – Egy nagyon jó kis közösségben, a Mező-gimis közösségben nőttek fel, s a kollégáim is nagyon szerették őket. Amit megkaphattak egy iskolától, azt megkapták útravalóul – hangsúlyozta az intézményvezető.


Szinte mindegyik művészeti ág képviseltetve volt az ünnepségen (Fotó: Gergely Szilárd)

Az ünnepségen jutalmazták azokat, akik az elmúlt négy évben kiemelkedő eredményt értek el tanulmányaikban és a sportolásban, valamint aktívan részt vettek az intézmény kulturális és közösségi életében. A három végzős osztály nevében két tanuló, Péter Barbara és Schevelik Kitti köszönt el a tanároktól és az alsóbb évfolyamoktól. – Ahogy a hivatalos iratok aljára, úgy ránk is ránk került az iskola bélyegzője: mezősök voltunk, és ezt sohasem feledjük. Ez volt az a hely, ahol rádöbbentünk, kik is vagyunk valójában, és mit szeretnénk elérni az életben – fogalmazott Schevelik Kitti.


Folytatódott a hagyomány – elszálltak a léggömbök (Fotó: Gergely Szilárd)

A beszédeket követően felbukkantak a ma már ballagási jelképnek számító, a Mező-gimnázium színeire utaló kék-fehér léggömbök, amiket – a búcsúzás és egyúttal a szárnyalás szimbólumaként – az égbe engedtek a mezős ballagók.