Elballagtak a piarista gimnazisták

A Piarista-iskola két végzős osztályának 56 diákja köszönt el attól az intézménytől, amelyben óvták, védték, tanították őket sok éven keresztül. A hagyományokhoz híven diákok sorfala előtt, gyöngyvirágcsokorral hagyták el az iskola épületét a végzős osztályok és tanáraik.


Feltűzték a csokrokat Fotó: Bakonyi Erzsébet

Nyeste Pál igazgató atya szerint a ballagás az élet olyan meghatározó eseménye diáknak, szülőnek és tanárnak egyaránt, ahol nem számít a múlt békétlensége, és nem zavar a jövőtől faló félelem. - Arra figyelünk, ami itt ma történik. Ami megismételhetetlen. És az, hogy ez ilyen érzést kelt bennünk, az nagyon jó. Azért is jó, mert nem veheti el tőlünk senki. Sőt, Isten ajándéka ez mindnyájunk számára – mondta el Nyeste Pál Sch.P. A Piarista-iskola igazgatója.

A tartományfőnök szavait, útravalóját Böszörményi Géza tolmácsolta. - Meggyőződésünk, hogy az iskola egy olyan lehetőség, ahol a tudásban való gyarapodás, a különféle készségekben való növekedés által segíthetünk diákjainknak, hogy a világban majd megtalálják a helyüket, értékes, boldog életet élhessenek, mások javát szolgálhassák – fogalmazott Böszörményi Géza Sch.P. , a Piarista-iskola tanára.

Az iskolától a szülők ölelésében búcsúztak el a végzős diákok, akikre hétfőtől a nagy megmérettetés, az érettségi vizsga vár.