Folytatódott a matúra

facebook megosztás

Országosan 73 ezer diák ült az asztalokhoz függvénytáblázatokkal, számológépekkel, körzőkkel és vonalzókkal. A szaktanárok szerint nem volt nehéz az idei feladatsor – és ezzel ezúttal a diákok többsége is egyetértett.

A kanizsai középiskolákban is nagy izgalommal várták a reggel 8 órát, amikor kiosztották a matematika érettségi feladatlapjait. Középszinten 180 perc állt rendelkezésére a tanulóknak. A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolájában 61 diák látott munkához.

– Az első rész nagyon egyszerűnek tűnt, és azt gondolom, nagyon jól megírható volt. A második részben a választható feladatok között azért már kellett törni az agyát a gyerekeknek, hogy mi az, amit választhatnak, és mit nem. Azt gondolom, egy megírható feladatsor volt a gyerekek számára, kudarcot nem nagyon várunk, de nem volt könnyű teljesen jelest írni belőle – mondta el Péterváriné Kiss Sarolta a Cserháti Sándor Szakképző Iskola intézményvezetője. 

A 180 perc letelte előtt már szállingóztak ki a diákok a termekből. A Cserháti-tagintézményben a szakmai irányultság miatt is fontos a matematika, a tanulók pedig hasonlóan vélekedtek, mint az iskola igazgatója.

– A második részben volt egy-két becsapósabb feladat, de összességében nem volt olyan nehéznek mondható – fogalmazott Simon Zoltán. Meszlarics Márk egy 5-ös skálán 2-es nehézségi fokozatúnak értékelte a matematika érettségit. – Voltak számtani és mértani sorozatok, volt rengeteg valószínűségszámítás, meg koordináta-geometria. Főleg ezek a feladatok voltak – mondta el Meszlarics Márk. 

Az idei vizsgasorozat holnap a történelem érettségivel folytatódik.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.