Főszerepben: a gyöngybaglyok

Boby ma Kiskanizsára látogatott. A palini iskola és a Rozgonyi-óvoda után a Kiskanizsai Általános Iskola tanulói is megismerkedhettek a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvánnyal és annak munkájával. A program apropója a madarak és fák napja volt, amit május 10-én ünneplünk.

Már a rendezvényen vetített animációs filmből is sok érdekesség kiderült a gyöngybaglyokról, például az, hogy a fiókák nem egyszerre, hanem néhány napos eltéréssel kelnek ki a tojásukból. A gyerekek izgatottan várták a programot, hiszen ez a madárfaj népszerűnek számít a körükben. – Szerintem aranyos állatok. Szép bolyhosak, és a kicsinyek fejlődése is gyönyörű – mondta el kérdésünkre az egyik kisdiák, Gerencsér Benedek.

A program a baglyok bemutatásán keresztül hívta fel a figyelmet a madárvédelemre, ami annál hatékonyabb, minél több információ birtokában vannak a környezetükért felelős emberek. – Ha az ember tudatosan tekint erre a témára, és megértéssel közelít, akkor sokkal többet tud tenni a környezetében lévő emberekért. A gyöngybagoly is, amelyről ma szó van, szereti az emberi környezetet, ezért nagyon fontos lenne, hogy kölcsönösen figyeljünk egymásra – hangsúlyozta Lázár Péter, a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány munkatársa.


Lázár Péter sok érdekességet elmesélt a gyöngybaglyokról

Tegnap volt a madarak és fák napja, az előadást ebből az alkalomból szervezték meg az iskolában. – Az iskolánk felső tagozatosai közül egy csoport meglátogatta a somogyszobi erdei iskolát, és ott is foglalkozott a madarakkal a természetvédelmen belül. Ma pedig egy különleges attrakció részesei lehetnek előbb az alsó, majd a felső tagozatosok, amely egy gyöngybagolyvédelmi program keretében valósul meg – fogalmazott Molnár István iskolaigazgató.

A kiskanizsai intézmény korábban már elnyerte az örökös ökoiskola címet, ezért kiemelten kezeli a maihoz hasonló, zöld szemléletet népszerűsítő programokat.