GasztroKanizsa: Aszalt paradicsomos tészta csirkemellel

2018. máj. 18.

Kéthavonta jön össze vacsoracsatára Alexa Mercédesz, Artner Katalin, Kornay Andrea, Szili Zsuzsanna és Tislérné Tóth Zsuzsanna. A csata részleteiről nem számolnak be sem az újságok, sem a tévé, de a nyertes mindig kap dicséretet.


A tálalásnál Julcsi segített…

Ezúttal Artner Katalin a barátnőjétől tanult aszalt paradicsomos tészta receptjét osztotta meg olvasóinkkal, amelyhez ezúttal csirkemellet kínált. A tálalásnál kisebbik lánya, Julcsi segédkezett.

Hozzávalók 5-6 személyre:

40 dkg csirkemellfilé, 30 dkg aszalt paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, 50 dkg száraz tészta (fusilli, farfalle), friss bazsalikom, olaj, só, bors.

Elkészítése:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a húst, ha már majdnem készen van, hozzáadjuk a finomra zúzott fokhagymát. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és a tejszínt. Egyet forraljuk a tejszínnel, és készen is van.

Közben a tésztát a szokásos módon, bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A paradicsomos-csirkemelles ragut egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a frissen leszűrt forró tésztát. Bőven megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal. Bármilyen zöldsaláta illik hozzá.