Gyakorlati vizsgát tettek ma a Zsigmondy-iskola asztalos tanulói

A diákoknak egy fiókos komódot kellett készíteniük, öt óra alatt. A számonkérés előfeltétele volt egy vizsgaremek bemutatása is. Nagy volt a sürgés-forgás a tanműhelyekben, hiszen a leendő asztalosok a lehető legjobb munkát akarták bemutatni a vizsgabiztosoknak. A bizonyítvány megszerzéséhez a diákoknak nemcsak gyakorlati, hanem írásbeli és szóbeli vizsgán is bizonyítani kell tudásukat. Ezen a héten hétfőn indultak az írásbeli vizsgák. De nálunk az asztalos szakmában már jóval előbb, tudniillik a vizsgára való jelentkezés feltétele egy vizsgaremek elkészítése. A vizsgaremekeket meg lehet nézni a Hunyadi 18-ban, a kiállítótermünkben. Ez a belépő a vizsgára, ami egyébként három részből áll: gyakorlati, írásbeli és egy szóbeli vizsga - említette Patonai Katalin igazgatóhelyettes.


A mai vizsgán egy fiókos komódot kellett készíteniük a diákoknak

A végzősök közül többen már a jövőt és egy saját vállalkozás elindítását tervezik. Azért választottam ezt a szakmát, mert az egész tetszik, úgy ahogy van. Miután végzek mindenképpen ezzel szeretnénk foglalkozni, és később majd szeretnék saját vállalkozást is indítani - tette hozzá Török Bence.

Az asztalosok vizsgája után a Zsigmondy-iskola fodrász tanulói is ma adtak számot a képzés alatt megszerzett gyakorlati tudásukról.