Holnap jogerős ítélet születhet a közúti veszélyeztetéssel vádolt Sz. G. bűnperében

Holnap jogerős ítélet születhet a Zalaegerszegi Törvényszéken a közúti veszélyeztetéssel vádolt Sz. G. bűnperében, aki az autóját vezetve, a ruhájánál fogva húzott maga után egy embert.

A tavalyi esztendő őszén tárgyalta a megyeszékhely járásbíróságán Szalai Csabáné dr. Horváth Katalin büntetőbíró Sz. G. és társa büntetőügyét, akit a zalaegerszegi ügyészek közúti veszélyeztetés bűntettével és más bűncselekményekkel is megvádoltak.A vádirat szerint 2015 áprilisában Sz. G. és társa – a büntetőügy másodrendű vádlottja –, valamint a sértett és utasa, azonos irányban autóztak a 76-os főúton. Miután Sz. G. megelőzte a sértett gépjárművét, lelassított előtte és megállásra késztette. Társa kíséretében kiszállt a gépkocsiból és egy golfütővel betörte a gépjármű ablakát, majd letörte a visszapillantó tükröt is. Ezt követően az elsőrendű vádlott visszaült a kocsijába. A sértett ekkor megpróbálta őt a helyszínen visszatartani, úgy, hogy Sz. G. a gépkocsiban ült,  a sértett pedig az autó mellé, a vezető oldalára állt. Dulakodás alakult ki köztük, amely során Sz. G.a sértett ruházatát megragadva elindult a kocsijával. A sértett egy ideig futott a jármű mellett, majd mikor már nem bírta tovább, a szerencsétlenül járt ember elesett. Ezt követően Sz. G. a helyszínről elhajtott, a II. rendű vádlott pedig gyalogosan indult el a tetthelyről, anélkül, hogy bármelyikük is meggyőződött  volna arról, hogy a sértett megsérült-e, segítségre szorul-e.

Holnap másodfokú, nyilvános ülésre kerül sor, ugyanis az elsőfokon hozott ítéletet csak a II. rendű vádlott fogadta el, így az csupán rá nézve vált jogerőssé. Ugyanakkor az elsőrendű vádlott, Sz. G. fellebbezett, így dr. Rupa Melinda másodfokú büntetőtanácsa holnap majd az ő vonatkozásában hoz – immár jogerős – ítéletet.

Papp Attila