Ismét rászorulókat támogatnak a nagykanizsai reformátusok

facebook megosztás

„A lényege az, hogy esélyt ad arra, hogy valami jobb legyen.”
Ezért is gyűltek össze ma szakemberek a Nagykanizsai Református Egyházközség gyülekezeti termében. Az egyház és a kanizsai Családok Átmeneti Otthona ugyanis egy közös kezdeményezésbe kezdett melynek az a célja, hogy a nehéz helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelőket segítsék.

– Az embereknek pontosan arra a lelki támaszra van szüksége, amiről Jézus is beszél, hogy amikor éhes voltam, akkor ennem adtatok, amikor szomjas voltam innom adtatok, amikor mezítelen voltam, felruháztatok. Tulajdonképpen ez vezérelt bennünket. Vannak itt az egyházközségnek olyan közösségi erőben rejlő tartalékai, amelynek a segítségével oda tudunk állni a rászorultak mellé – fogalmazott Hella Ferenc református lelkipásztor.


Hella Ferenc református lelkipásztor tájékoztatja a részletekről a meghívott vendégeket

Ez azt jelenti, hogy a projektben kiképeznek 12 főt, akik a Családok Átmeneti Otthonában élőket megtanítják majd az ökogazdálkodásra és az önellátásra, amelyhez egy kis kertet is biztosítanak az érdeklődőknek.

– Ennek megvan az a nagyon fontos szerepe, hogy ez a sikerélmény megélése, tettem magamért valamit, forráshoz fogok tudni jutni, amire ráhatásom volt. És innentől kezdve nem kell, hogy lezáruljon a projekt, mert gyakorlatilag a kert itt marad és rendelkezésre áll, valamint a tudás is itt marad, tehát nem kell korlátot szabni ennek a projektnek, hanem ettől kezdve ez egy folytatható folyamat lesz – mondta Simon Erika projekttanácsadó. 

A tervek szerint szeptember 30-ig kialakítják a kertet és azt a 12 főt is kiképzik az ökogazdálkodásra, akik majd továbbadják tudásukat az otthonban élőknek. A projekt idén februárban elindult és két évig tart.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.