Kis pecások nagy fogása

facebook megosztás

Sikeres a gyermekeknek meghirdetett horgászsuli Nagykanizsán. A Magyar Országos Horgász Szövetség kezdeményezésére négy kanizsai egyesület közösen szervezett ingyenes oktatást az általános iskolásoknak.

Sikerrel zárult a vasárnapi horgászat a kis pecásoknak. A Csónakázó-tónál tartott gyakorlati foglalkozáson a fiatalok spiccbottal, úszós készséggel igyekeztek horogra csalni a halakat. A horgászsuliban a gyermekek az alapoktól kezdték elsajátítani a halfogás rejtelmeit. – Nagykanizsán négy egyesület úgy gondolta, hogy az országosan meghirdetett, és minden tagegyesületnek kiajánlott Horgászsuli Programot közösen valósítja meg első alkalommal. A második foglalkozásról van szó, az első alkalommal tanteremben voltak a diákok. Nagyon nagy érdeklődés van, nagy öröm számunkra, hogy ennyi gyermek első szóra eljött, 48 gyermekkel tudtuk az iskolát elindítani – nyilatkozta Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

Fiúk és lányok, gyakorlott és kezdő horgászok egyaránt részt vesznek a képzésen. – Én azért jelentkeztem ide, mert már egy régi vágyam volt, hogy horgászhassak. Én, ugye, kezdő vagyok, itt pedig jól meg tudjuk tanulni az alapoktól, és nekem ezért tetszett meg – mesélte Németh Balázs.


Fiúk és lányok, gyakorlott és kezdő horgászok egyaránt részt vesznek a képzésen

Egy újabb horgásznemzedék felnevelése, a horgászat iránti érdeklődés megtartása a célja a szervező egyesületeknek. Farkas Péter szerint az is fontos, hogy a gyermekek felfedezzék, hogy kint a természetben sokkal jobb játszani, mint a szobában. – A legfontosabb feladatunk az ifjúságnevelés, hiszen valahogyan ki kell ragadni a gyermekeket a szobából, a számítógép, az internet, a tévé elől, és a horgászat egy nagyon jó módszer arra, hogy a gyermekeknek egy olyan programot nyújtsunk, amelyet élveznek, szeretnek, hiszen foghatnak halat – fogalmazott Farkas Péter, az egyesület verseny- és sportfelelőse.

Az ingyenes programon horgászbotot, szereléket, etetőanyagot is kaptak a tanulók. A Csónakázó-tó mellett pedig más vizeken, így Surdon és Miháldon is kipróbálhatják majd a megszerzett horgásztudásukat

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.