Különösen kegyetlen módon bántalmazta édesanyját a hévízi férfi

facebook megosztás

Különösen kegyetlen módon bántalmazta édesanyját egy ittas hévízi férfi. A felháborító bűncselekményről dr. Jánky Judit főügyészségi ügyész, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője tájékoztatta a kanizsaujsag.hu olvasóit.

A B. monogramú, 47 éves férfi 2018. január 19-én, délután 15:00 óra körüli időben jelent meg abban a hévízi lakásban, amelyben életvitelszerűen lakott az édesanyjával. A terhelt ittas állapotban kiabált, szidalmazta édesanyját és kérdőre vonta, hogy miért varrta meg a kedvenc nadrágját, nem kellett volna hozzányúlnia. B. vádlott a nadrágját megfogta, széttépte és tovább szidalmazta az édesanyját. A sértett asszony a fia agresszivitását látva, kimenekült az általa használt szobából, de a terhelt utána ment. A lakás szűk folyosóján két kézzel meglökte a hátát, amelynek következtében az idős sértett a földre esett, a bal oldalára.

A földön fekvő nőt a terhelt a hátára fordította, letérdelt melléje, az egyik lábát a folyosó falának támasztotta és a sértett felső testrészét megrúgta. Mindkét vállát lefogta és az egész testét a falnak szorította. B. a bántalmazás közepette tovább szidalmazta az édesanyját, majd a nyakát megfogta és fojtogatni kezdte. A terhelt a bántalmazás alatt trágár szavakat, valamint azt is kiabálta az anyjának, hogy „a véredet akarom, a véredet akarom inni”. A sértett a bántalmazás és a fájdalom következtében az eszméletét is elvesztette. A terhelt lökése, a falnak történő szorítása és a fojtogatása következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a vádlott brutálisan bántalmazta az idős (69 éves), különböző szervi bajoktól szenvedő sértettet. Emberi méltóságát – a bántalmazás mikéntje miatt – durván megsértette. A terhelt a bűncselekmény elkövetésének napján személyiségzavarban szenvedett, amely nem érte el a kóros elmeállapot szintjét, tehát büntethető, és így felelnie kell azért, amit az édesanyjával művelt. Mindezek miatt B. terheltet különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolta meg a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.