Madarak és fák napja ovisoknak

facebook megosztás

Újabb jógyakorlatot mutatott be a Nagykanizsa Központi Óvoda, az Oktatási Hivatal bázisintézménye. A Madarak és fák napja alkalmából ma a Rozgonyi-tagóvodában tartottak bemutatókat.

Az erdővel, a fafajtákkal és a madárvilággal ismerkedtek az egyik állomáson az óvodások a Zalaerdő Zrt. munkatársainak segítségével. A gyerekek természetszeretetre való nevelése minden nevelési intézmény életében fontos szerepet tölt be. – Szeretnénk ma fákat is ültetni és még inkább árnyékosabbá tenni az óvoda udvarát, ahová még több madár költözhetne. Most is hallatszik, és nagyon szeretünk a gyermekekkel hallgatózni, hiszen nagyon sok vendégmadarunk van itt az óvoda udvarában – mondta el kérdésünkre Havasiné Andrasek Magdolna, a Rozgonyi-tagóvoda vezetője.

Csütörtökön egy különleges vendégmadár is ellátogatott a rozgonyis gyerekekhez. Bobbyval, a négyéves gyöngybagollyal ismerkedhettek meg az óvodások. A mai nap azonban nemcsak a gyermekeknek, a felnőtteknek is az ismeretszerzésről szólt. – Ezekre a programokra, nemcsak a város óvodáiból érkeznek óvodapedagógusok, hanem a környező településekről is hívunk pedagógusokat, megnézhetik ezeket a jógyakorlatokat, hatékonyan működik az egymástól tanulás – hangsúlyozta Lenkovits Szilvia, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezető-helyettese.

A látott jó ötleteket aztán a helyi sajátosságokhoz igazítva az óvodapedagógusok beépíthetik a pedagógiai programjukba.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.