Megnyílt a 26. Ludvig Nemzetközi Művésztelep

Vasárnap este megnyitotta kapuit a Ludvig Nemzetközi Művésztelep. A vendégeket a szervezők részéről Ludvigné Tihanyi Klára köszöntötte. A két hétig tartó szimpóziumra a hazai és külföldi művészek zöme már megérkezett. A megnyitón a Cseke József vezette Nagykanizsa Város Vegyeskara adott műsort.

A művésztelep életében egy új korszak kezdődik – mondta Ludvigné Tihanyi Klára, aki hangsúlyozta, hogy a tavalyi 25. jubileumi művészteleppel lezárult egy korszak. Ezen időszakról egy reprezentatív kiadványt is kiadtak, amely jól összefoglalja az elmúlt évtizedek kortárs alkotóinak munkáit és életrajzi adatait. Ebben megtalálhatók azok az alkotók is, akik már azóta az égi művészek táborába költöztek. Az ő emlékükre egy retrospektív kiállítást is rendeztek. A művésztelep ideje alatt kísérő programokat is szerveznek.

Április 29-én 18 órakor nyílik Elena Shumacher és Sergey Komyagin festőművészek közös kiállítása a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Június 1-jén 20 órakor az Egri Pinceszínház Szécsi Pál emlékestje várja az érdeklődőket. Ezt követi június 2-án Kendlimajorban a Műgyűjtők délutánja. Június 3-án 20 órakor pedig Gayer Mátyás jazz-zongorista szólókoncertjére kerül sor a művésztelepen.


Fotók: Halász Gyula

A 26. Ludvig Nemzetközi Művésztelepet Tóth Lucia Kisrécse polgármestere is köszöntötte. Idén egy kellemes produkcióval zárult az ünnepélyes megnyitó, ahol a fiatal orosz balettnövendék Masha Ryabchikova egy magyar csárdásra írt táncot mutatott be. A koreográfia a híres Mojszejev együttes egyik koreográfusától származott.

H.Gy.