Megválasztották a legvadabb ételeket Zalakaroson

Két kategóriában hirdettek versenyt Zalakaroson: a fürdőváros legjobb klasszikus, zalai hagyományokon alapuló vadételét, valamint az ország első Wild Food fogását keresték. Utóbbi kiírásra olyan recepteket vártak, amelyek eljuttathatják a vadételek különleges ízvilágát fesztiválokra vagy strandi pavilonokba is. Három kritériumot adtunk meg a Wild Food kategóriában. Azt, hogy legyen vad, természetesen, legyen mobilis. A mobilitás alatt azt értjük, hogy közelebb tudja hozni az ételt, tehát tényleg egy strandi pavilonnál vagy akár egy fesztiválon is lehessen fogyasztani, de a finediningba is tudja képviselni a GO WILD küldetést - említette Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A klasszik kategória fődíját Varga Péter nyerte egy különleges szarvaspofával, az ország első és legjobb Wild Food étele pedig a Nagy Róbert által készített gŐZgombóc lett. – Mind a két kategóriába sikerült indítanom ételt, s óriási megtiszteltetés, hogy az ország első Wild Foodját sikerült megalkotnom. A gŐZgombócban volt egy kis szójáték, aki ismer az tudja, hogy ez nekem az egyik vesszőparipám. Őzhúsból készül, tulajdonképpen egy kenyértészta, gőzgombóc van őzből készült pörkölt pástétommal van megtöltve. Magát a pörköltszaftot pedig felhasználtuk egy mártáshoz - említette Nagy Róbert kreatív séf.


Az ország első és legjobb Wild Food étele a gŐZgombóc lett

A győztes fogások mind étlapra kerülnek Zalakaroson. A szervezők célja az is, hogy ezek az ételek az egész országban népszerűsítsék a zalai vadreceptúrát.