Miniszterhelyettesként folytatja – Átvette kinevezését Cseresnyés Péter

facebook megosztás

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették. Mint a Kanizsa korábban megírta, Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkáraként, vagyis miniszterhelyetteseként dolgozik a jövőben.


Cseresnyés Péternek Áder János államfő adta át a kinevezési okmányt (Fotó: MTI)

Az államfő, a miniszterelnök javaslatára, összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át. A miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkári posztot az Agrárminisztériumban Farkas Sándor, a Belügyminisztériumban Kontrát Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumában Rétvári Bence, a Honvédelmi Minisztériumban Németh Szilárd, az Igazságügyi Minisztériumban Völner Pál, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Cseresnyés Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Magyar Levente, a Miniszterelnöki Kabinetirodán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kormányirodán Fónagy János, a Miniszterelnökségen Orbán Balázs, a Pénzügyminisztériumban pedig Tállai András tölti be. Az államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezéseken a kormányfő mellett az új kormány korábban esküt tett miniszterei is részt vettek.

Az újonnan létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztérium a gazdaságfejlesztés- és irányítás mellett többek között az uniós fejlesztéseket is koordinálja, emellett az energetikáért, a vasúti és közúti közlekedésért, az útépítésekért, az energiaellátásért és a hulladékgazdálkodásért is felel. 

MTI/Kanizsa

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Lokálpatrióta Hetilapban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.05.25.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.