Nápolyig szelték a kilométereket

facebook megosztás

Az egyesület ezúttal is kilométergyűjtő futást rendezett a Mindenki Sportpályáján. A kitűzött cél végül teljesült, a futók megdöntötték a tavalyi eredményt.  A Kihívás Napja kezdeményezéshez 1991-ben csatlakozott Magyarország. A program célja, hogy generációtól függetlenül, mindenkinek kedvet teremtsen a mozgáshoz. A Kanizsai Futóklub kilométergyűjtő akciójára - a kora nyári időjárás ellenére is - kicsik és nagyok egyaránt érkeztek.

– Eredmény az is, ha közösségek, csoportok megindulnak és eljönnek, ilyeneket is látunk a pályán. De előfordulnak baráti társaságok vagy olyanok, akik munkahelyekről jöttek el és szívesen mozognak velünk – mondta el Léhart Zoltán a Kanizsai Futóklub alelnöke. 

Idén összesen 166 futó rótta a köröket a Mindenki Sportpályáján.  

– Nagyon szeretünk futni, és ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy találkozzunk a futóklub tagjaival, hogy közösségben fussunk, hogy jól érezzük magunkat, és hogy gyűjtsük a kilométereket – fogalmazott Bagarusné Plánder Edit. 

A kanizsai sportolók teljesítették a kihívást, hiszen összesen 1129 kilométert futottak, ami pontosan megfelel a célul kitűzött Nagykanizsa-Nápoly távolságnak.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.